Süüria mässulised tapsid 40 politseinikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria ülestõusnud.
Süüria ülestõusnud. Foto: SCANPIX

Süüria mässulised ründasid täna Aleppos kahte politseijaoskonda ning kokkupõrkes hukkus vähemalt 40 politseinikku, teatas Süüria inimõiguste vaatluskeskus.

Vaatluskeskuse sõnul oli tänane Aleppos toimunud võitlus senisest kõige ägedam. Mässulised ründasid varahommikul granaatidega sõjaväe kohtuhoonet, õhuluure peakorterit ja valitseva Baathi partei hoonet.

Hiljem ründasid sajad ülestõusnud kahte politseijaoskonda ning mitu tundi kestnud lahingutes sai surma vähemalt 40 politseinikku, vahendas AFP.

Valitsusväed on kasutanud mässuliste ründamiseks helikoptereid, tanke ja suurtükiväge, kuid sellegipoolest hõivasid Assadi-vastased eile Süüria armeelt Anadani kontrollpunkti riigi põhjaosas, mis tagab neile juurdepääsu Aleppole.

Kokkupõrked mässuliste ja president Bashar al-Assadi poolehoidjate vahel toimusid täna ka pealinnas Damaskuses, riigi idaosas asuvas Deir Ezzoris ning lõunaosas asuvas Daraas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles