Ukraina valitsus lubab kaitsta kõiki keeli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov
Ukraina peaminister Mõkola Azarov Foto: SCANPIX

Ukraina valitsus koostab programmi ukraina keele kaitseks, kuid seejuures saab tagatud ka vähemuskeelte kaitse, teatas valitsusjuht Mõkola Azarov.

"Ega keegi siis ole ukraina keele vastu. Vastupidi, me asume nüüd välja töötama ulatuslikku ukraina keele kaitse programmi. Seda tuleb teha. /.../ Ukraina keelt tuleb toetada. Kuid me ei luba kellelgi hävitada kõikide nende rahvaste keeli, kes Ukrainas elavad," ütles peaminister teisipäeval Odessas elanikega kohtudes.

Tema sõnul tingis riikliku keelepoliitika aluste seaduse vastuvõtmise see, et vene keelt juuriti jõuliselt välja ja sellega mindi selgelt liiale.

Odessa linnavolikogu andis läinud esmaspäeval vene keelele linnas regionaalkeele staatuse, toetudes riigi uuele keelepoliitikale.

Vene keelt on nüüdsest Odessa linna territooriumil lubatud kasutada asjaajamiskeelena, ametlikes dokumentides, koolides ja ülikoolides, reklaamis ja tänavasiltidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles