Iraan võib diplomaadid väidetavatesse tuumarajatistesse lubada

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Parchini sõjaväekompleksist.
Aerofoto Parchini sõjaväekompleksist. Foto: SCANPIX

Iraan vihjas täna võimalusele lubada Teheranis sel nädalal mitteühinemisliikumise (NAM) tippkonverentsil osalevatel diplomaatidel külastada Parchini sõjaväebaasi, mida ÜRO tuumaekspertide sõnul on võidud kasutada tuumalõhkeainete testimiseks.

Riigi asevälisminister Mohammad Mehdi Akhoundzadeh sõnas, et taoline külastus poleks küll tavapärane, kuid võimude otsusel oleks Iraan selleks valmis, teatas uudisteagentuur Reuters Iraani valitsusega sidemeid omavale uudisteagentuurile Young Journalists Club viidates.

Kõhklev pakkumine tuli vaid kolm päeva pärast seda, kui Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur (IAEA) nõudis taaskord oma inspektorile lägipääsu Parchinile.

Iraan korraldab selle nädala reedel lõppevat NAMi konverentsi ajal, mil lääneriigid kahtlustavad seda salajases tuumarelva väljatöötamises. Teherani sõnul on nende tuumaprogramm läbinisti rahumeelne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles