Prantsusmaal ajasid kohalikud elanikud mustlaslaagri laiali

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlaslaager Garonne'i jõe ääres  Toulouse'is.
Mustlaslaager Garonne'i jõe ääres Toulouse'is. Foto: SCANPIX

Lõuna-Prantsusmaal Marseille’is võtsid kohalikud elanikud seaduse enda kätesse, ajasid grupi mustlasi nende laagrist minema ning panid mahajäänud asja põlema.

Politseinikud saabusid sündmuskohale, et hoida ära kohalike ja mustlaste kokkupõrkeid, vahendas AFP.

Mustlased olid lahkunud eile õhtul autokaravanide ja muude sõidukitega. Osa kohalikest naasis hiljem ja pani laagrikohale jäänud asjad põlema.

Kohalikud, kes süüdistasid mustlasi vargustes, olid ametivõime hoiatanud, et kui need mustlasi minema ei aja, siis teevad nad seda ise.

Prantsuse sotsialistide valitsus püüab saata umbes 15 000 mustlast, kes elab Prantsusmaa erinevates regioonides ja valdavalt ebaseaduslikes laagrites, tagasi nende päritolumaale ehk peamiselt Rumeeniasse ja Bulgaariasse.

Rumeenias elab Euroopa suurim mustlaste kogukond, kuhu viimaste ametlike andmete järgi kuulub 620 000 inimest. Kohalike inimõiguslaste väitel on neid aga kaks miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles