Iirimaa saarel avatakse esimene abordikliinik

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positiivne rasedustest.
Positiivne rasedustest. Foto: SCANPIX

Iirimaa saarel Belfastis avatakse järgmisel nädalal esimene abordikliinik, lisaks Suurbritannia kodanikele teenindab see ka iirlasi.

Iirimaal aastast 1861 kehtiva seaduse järgi tohib aborti teha üksnes siis, kui raseda naise elu on mingil põhjusel tõsises ohus, vahendas BBC. Ka Põhja-Iiri abordiseadus on karmim kui mujal Suurbritannias.      

Marie Stopesi juhitav erakliinik avab Belfasti kesklinnas uksed 18. oktoobril. Kohalikule meediale edastatud teate järgi tegutseb meditsiiniasutus vastavalt kehtivatele seadustele.

Põhja-Iiri tervishoiuminister Edwin Poots on seadnud selle seaduslikkuse avalikult küsimärgi alla.    

Eelmisel aastal sõitis enam kui 5000 naist Iirimaa saarelt kas Walesi või Inglismaale, et teha seal aborti. Värske statistika näitab, et juba ainuüksi Iirimaalt sõidab iga päev 12 naist mujale abi otsima.  

BBC andmetel on viimase 40 aastaga pidanud väljapool Iirimaa saart asuvast abordikliinikust abi otsima üle 50 000 naise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles