EL ärgitab Türgit reformidele keskenduma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised Türgis.
Valimised Türgis. Foto: ADEM ALTAN/AFP

Türgi peab äsja peetud kohalike valimiste järel uuendama keskendumist reformidele, mis on seotud Euroopa Liidu liikmeks saamise püüdlustega, ütles Euroopa Komisjoni laienemisvolinik Olli Rehn.

«Kohalikud valimised võtsid palju energiat nagu valimised tavaliselt teevad. Nüüd, mil inimesed on hääletamas käinud, on Türgil aeg uuesti reformidele keskenduda,» ütles Rehn Euroopa Liidu ja Türgi parlamentidevahelises komitees.

«Tähtis on rõhutada, et ühinemisprotsessi peamine edasiviija on endiselt reformid Türgis. Läbirääkimiste kiirus sõltub reformide kiirusest ja intensiivsusest teie riigis,» rõhutas Rehn, nimetades eelkõige vajadust võtta vastu uued seadused tööjõu kaitsmiseks.

«Need reformid, mis edendavad põhiõiguseid, tugevdavad seaduse jõudu ja kinnistavad demokraatlikku sekularismi, on eelkõige Türgi rahva huvides,» sõnas laienemisvolinik.

Türgi alustas ühinemiskõnelusi Euroopa Liiduga 2005. aastal, kuid läbirääkimised on kulgenud aeglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles