Põhja-Korea demonteeris kaugmaaraketi ühe osa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea insenerid raketi juures.
Põhja-Korea insenerid raketi juures. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea demonteeris oma kaugmaaraketi ühe osa päev pärast teadet, et kavandatava raketistardi vahemikku pikendatakse tehniliste probleemide tõttu, teatas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap täna.

Esmaspäevased satelliidipildid näitavad, et tehnikud on alustanud Sohae polügoonil raketi ühe osa lahtivõtmist, teatas Yonhap viitega Lõuna-Korea valitsusallikale. Esialgu pole teada, kas raketi osa eemaldatakse parandamiseks või on plaanis kogu kolmeastmeline rakett demonteerida.

Põhja-Korea pikendas esmaspäeval kavandatava raketistardi ajavahemikku nädala võrra 29. detsembrini.

Ühendriigid, Jaapan ja Lõuna- Korea on Põhja- Korea tegevuse hukka mõistnud. Nende sõnul on see varjatud ballistilise raketi katsetus ning rikub seega ÜRO resolutsioone, mis võeti vastu pärast Pyongyangi kahte tuumakatsetust 2006. ja 2009. aastal. Põhja- Korea kava on tauninud ka Venemaa, mis kutsus riiki ÜRO resolutsioone täitma.

Põhja-Korea enda sõnul on tegu rahumeelse raketikatsetusega, mille eesmärk on saata orbiidile satelliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles