Lõuna-Korea merevägi püüab kätte saada põhjanaabri raketirususid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea kaitseministeeriumi tehtud foto raketitükke otsivatest mereväelastest.
Lõuna-Korea kaitseministeeriumi tehtud foto raketitükke otsivatest mereväelastest. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea merevägi alustas täna Kollases meres põhjanaabri raketirusude kättesaamiseks operatsiooni, teatasid sõjaväeallikad.

Põhja-Korea eile välja tulistatud Unha-3 nime kandva raketi esimene aste kukkus Korea poolsaarest läänes Kollasesse merre, teine aste kukkus merre Filipiinidest idas.

«Meie merevägi avastas kolmapäeva pärastlõunal Kollasest merest midagi Pyongyangi raketi esimest astet meenutavat, päästeoperatsioon selle kättesaamiseks käib,» ütles kaitseministeeriumi kõneisik AFP-le.

Raketi esimese astme rusud avastati Lõuna-Korea kaguosas asuvast Gunsani sadamalinnast 160 kilomeetrit läänes 80 meetri sügavusel, edastas uudisteagentuur Yonhap.

Lõuna-Korea ja Jaapan teatasid eile, et Põhja-Korea korraldas raketikatsetuse. Jaapani teatel tõusis kaugmaarakett õhku Põhja- Korea läänerannikult ja see ületas 12 minutit pärast starti Jaapanile kuuluva Okinawa saare. Jaapan ei tulistanud raketti alla.

Tuumarelvaga Põhja-Korea väitis, et uusima raketistardi eesmärk oli vaid satelliidi orbiidile viimine, kuid nii USA, Lõuna-Korea kui ka Jaapan peavad seda varjatud ballistilise raketi katsetuseks, mille ÜRO Pyongyangile pärast selle 2006. ja 2009. aasta tuumakatsetusi keelas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles