Soul: Põhja-Korea võis represseerida kaks kosmoseametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unha-3 start Põhja-Koreas 12. detsembril.
Unha-3 start Põhja-Koreas 12. detsembril. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea juhtkond on tõenäoliselt represseerinud kaks kõrget ametnikku seoses tänavu aprillis ebaõnnestunud raketistardiga, mille eesmärgiks oli toimetada kosmosesse satelliit.

Lõuna-Korea meedia andmetel kuulutasid Põhja-Korea võimud rahvuskangelasteks 101 teadlast ja ametnikku ning andsid neile medalid tehiskaaslasega kaugmaaraketi eduka stardi eest 12. detsembril.

Rahvuskangelaste nimekirja ei kantud kahe kõrge ametniku nime, kes vastutasid nii detsembrikuise kui ka ebaõnnestunud aprillikuise raketistardi eest.

Seetõttu usub Lõuna-Korea meedia, et ametnikud võidi represseerida, ehkki seda infot ei ole kinnitatud.

Paljud lääne eksperdid ei välista, et viimane raketilend toimus ballistilise raketi katsetamiseks ning satelliit saadeti teele infomoonutamiseks.

Põhja-Korea katsetas rakette hoolimata ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonist, mis keelab Pyongyangil igasugused ballistiliste tehnoloogiatega varustatud kaugmaarakettide katsetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles