Kaks Eesti päritolu meest korraldasid Soomes varguste sarja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Eesti päritolu meest korraldasid Soomes varguste sarja
Kaks Eesti päritolu meest korraldasid Soomes varguste sarja Foto: SCANPIX

Soome Hyvinkää kohus mõistis vangi kaks Eesti kodakondsusega meest, kes mitme aasta jooksul Soomes varguseid toime panid.

29-aastane ja 39-aastane mees alustasid tegutsemist 2008. aastal. Nelja aasta jooksul murdsid nad 15 eramajja ja varastasid neist esemeid ja raha kümnete tuhandete eurode eest, edastab iltasanomat.fi.

Üks meestest murdis lisaks eramajadele kolm korda sisse ka korrusemajades asuvatesse korterisse.

Eesti päritolu kurjategijad sõitsid Eestist Soome kuuel korral. Mehed saabusid alati koos ühes autos.

Lisaks väärisesemetele viisid sissemurdjad kaasa ka alkoholi ja toitu.

Politsei andmetel on Eestist pärit isikute saagi seas 200 kilogrammi vaskkaablit, mootorsaage, mobiiltelefone, arvuteid ja ehteid.

Kaks kurjategijat varastasid Seinajoelt ka auto, mis hiljem leiti Rootsist Stockholmist.

Möödunud aasta septembris murdsid kaks meest Hollolas asuvasse majja, kus viisid kaasa ehteid 15 000 euro väärtuses. Samal kuul võtsid nad Seinajoel asuvast majast digikaamera, käekella, ehteid ja tööriistu, mille väärtus ulatus 10 000 euroni.

Politsei jõudis kurjategijate jälile siis, kui mehed varastasid Poris autodest bensiini. Seda pealt näinud isik teatas kütusevargusest politseile. Vargad põgenesid, kuid neist jäi auto maha. Politsei leidis sellest varem majadest varastatud asju.

Viimane kord saabusid Eesti kodakondsusega kurjategijad Soome möödunud aasta novembris. Politsei oli juba nende tegude jälile saanud. Korrakaitsjad ootasid nende saabumist ning nad tabati Kokkolas.

Politsei sõnul varastasid kaks meest esemeid, mis kuuluvad 50 isikule.

Hyvinkää kohus mõistis ühele mehele kolme aasta ja kuu pikkuse vangistuse, teisele aga kahe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse.

Mõlemad süüdimõistetud on Eestis varasemalt kuritegusid toime pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles