Groznõi rünnakus hukkus kaks miilitsat

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia siseministeeriumi juures Groznõis hukkus plahvatuses kaks miilitsatöötajat ja kaks arvatavat ründajat.
Tšetšeenia siseministeeriumi juures Groznõis hukkus plahvatuses kaks miilitsatöötajat ja kaks arvatavat ründajat. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Tšentšeenia pealinnas Groznõis täna siseministeeriumi lähedal toimunud plahvatuses hukkus kaks  arvatavat enesetapuründajat ja kaks miilitsatöötajat.


Ennelõunal kella üheteistkümne ajal sõitis siseministeeriumisissepääsu juurde sõiduauti, millest väljus kaks meest, kes läksid valvurite juurde, vahendas AFP uurijate pressiesindaja infot.

«Mitu sekundit hiljem toimus plahvatus, mille tagajärjel hukkusid kaks valvurit ning kaks meest, kes neile lähenesid,» kinnitas ta, lisades, et vigastada sai veel viis inimest.

Tunnistajate sõnul pidi ründajal olema ümber pommivöö, sest käes tal midagi polnud. Siseministeeriumi allika sõnul oli mees enne pommi detoneerimist «emmanud» üht valvuritest.

Tšetšeenias lõpetati alles kuu aja eest kümme aastat kestnud «terrorismivastane operatsioon» põhjendusega, et seal on nüüd piisavalt ohutu, kuid analüütikud seda ei usu. Islamisissid tegutsevad samal ajal ka naabruses asuvas Inguššias ja Dagestanis.

Interfaxi teatel leiti täna Inguššia lennujaama lähedalt õhutõrjesüsteemi Igla rakett, mis võib viidata sisside plaanile lennukeid alla tulistada.

Kaks miilitsatöötajat ja üks kohalik elanik hukkusid aga varem sel nädalal Belgata küla juures Tšetšeenia lõunaosas toimunud plahvatuses. Groznõis päevavalgel enesetapurünnaku korraldamine on aga veelgi tõsisemaks löögiks stabiilsusele.

Tänase rünnaku järel kiitis vabariigi Moskvast määratud president Ramzan Kadõrov hukkunud miilitsatöötajate vaprust, sest muidu oleks rünnakul olnud rohkem ohvreid tsiviilelanike ja julgeolekujõudude seas.

Kadõrovi sõnul olevat terroriakti korraldajad tahtnud saada laiemat võimalikku tähelepanu, suurt ohvrite arvu ja tekitada hirmu inimestes. Ent kõigest hoolimata kinnitas president, et Tšetšeenias on turvaline.

Interfaxi teatel toimus rünnak 500 meetri kaugusel ministeeriumist. Televisioonis näidati kaadreid ümberpiiratud alast, mida uurijad otsisid läbi koertega. Tšetšeenia siseminister ruslan Alhanov lubas rakendada kõiki meetmeid terroristi isiku ja tema sidemete väljaselgitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles