ÜRO hinnangul pole Somaalia rahuvalvajate saatmiseks valmis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikelaagris elav somaalia tüdruk toitmas oma väikevenda.
Põgenikelaagris elav somaalia tüdruk toitmas oma väikevenda. Foto: AFP / Scanpix

ÜRO julgeolekunõukogu hinnangul pole Somaalia tingimused veel küpsed sinna sinikiivrite saatmiseks, kuid sellegipoolest kavatseb maailmaorganisatsioon toetada mainitud kriisipiirkonda Aafrika Liidu rahuvalvajate läkitamist, vahendas uudisteagentuur

Reuters

Briti diplomaadi sõnu.

«Enamiku liikmesmaade analüüsid ütlevad, et praegu pole seal selleks vajalikke tingimusi,» ütles Suurbritannia suursaadik John Sawers pärast iga-aastast ÜRO julgeolekunõukogu ja Aafrika Liidu rahu ja julgeoleku nõukogu kohtumist.

«Julgeolekunõukogu sees valitseb konsensus selle osas, et me jätkame Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni toetamist ja tugevdame seda,» rääkis Sawers.

Viimase nädala jooksul on Somaalia valitsust toetavate vägede ja Shabaabi mässuliste vahelistes lahingutes hukkunud vähemalt 139 inimest ja umbes 27 000 inimest on riigi pealinnast pagenud.

Mõned lääneriikide luureagentuurid pelgavad, et nõrga keskvalitsusega Somaaliast võib saada Al Quaeda tüüpi terroriorganisatsioonide tugipunkt.

Somaalias töötava ÜRO eriesindaja sõnul on mässulistega liitunud umbes 300 teistest riikidest saabunud võitlejat. Ta avaldas eile muret luureraporteist saabunud info üle, et valitsusvastaseid võib olla relvastanud Eritrea riik. Viimase esindajad nimetasid neid väiteid aga täielikuks valeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles