Moskva politsei võttis kinni ajakirjaniku mõrva oletatava tellija

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Moskva kriminaaljälituse ametnikud võtsid kinni mehe, keda kahtlustatakse Novaja Gazeta ajakirjaniku Igor Domnikovi mõrva tellimises 2000. aastal.

Venemaa juurdluskomitee koduleheküljel olevast teatest selgub, et kahtlusaluseks on Moskva ärimees Pavel Sopot, vahendas Interfax.

Sopotile esitatakse süüdistus kriminaalkoodeksi peatüki järgi, mis puudutab kuriteole õhutamist ja ohvri tervisele kahju tekitamist, kus juures rünnak on seotud ohvri ametialase tegevusega.

Ajalehe Novaja Gazeta ajakirjanike oletusel pole Sopot tellija, vaid vahemeheks tellija ja kuriteo organisaatorite vahel. Toimetuse oletusel on tellijaks hoopis Lipetski oblasti endine asekuberner Sergei Dorovski. Varem on Novaja Gazeta pakkunud võimalike tellijatena välja mitte üksnes Dorovskit, vaid ka Sopotit.

Domnikovi rünnati 12. mail 2000. aastal. Ajakirjanik suri kaks kuud hiljem teadvusele tulemata haiglas. Veretöö organisaatorid ja täideviijad kuulusid Eduard Tagirjanovi jõuku, nad võeti kinni ja pandi pikaks ajaks vangi. Tagirjanovit ennast karistati eluaegse vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles