Iraanis rünnati Ahmadinejadi kampaaniakeskust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani ametlikult tagasi valitud president Mahmoud Ahmadinejad.
Iraani ametlikult tagasi valitud president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: AFP / Scanpix

Iraanis ründasid tundmatud relvastatud isikud president Mahmoud Ahmadinejadi valimiskampaania keskust ja vigastasid kolme inimest, kellest üks oli laps, teatas ametlik uudisteagentuur IRNA.

Agentuuri sõnul avasid mootorratastel liikunud ründajad tule keskuse pihta umbes kell 19 kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi 17).

Päev varem tappis suitsiidirünnak 25 inimest ühes šiiamošees Zahedanis, mis asub Pakistani ja Afganistaniga piirnevas Sistan-Belutšistani provintsis.

«Kolm nugadega relvastatud isikut mootorratastel peatusid Saadi tänaval asuva keskuse ees, vandusid, ähvardasid ja tõmbasid kuulutustetahvleid puruks,» ütles IRNA-le Mohammad Reza Zahed Sheikhi, kes juhib Ahmadinejadi valimiskontorit Zahedanis.

Tema sõnul läksid kampaaniatöötajad ründajate suunas, et neid korrale kutsuda, ning «ründajad võtsid püssid välja ja tulistasid neid».

Kaks töötajat said haavu käsivartesse, kõhtu ja õlgadesse ning nad toimetati haiglasse. Last tabas kuul kõhtu ja teda opereeritakse, ütles ta IRNA-le.

«Mehed jooksid minema, aga politsei ajas neid taga ja vahistas nad,» ütles Sheikhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles