Iraan vahistas Mousavi toetajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mousavi toetajad eile kähmluses märulipolitseiga.
Mousavi toetajad eile kähmluses märulipolitseiga. Foto: AFP / Scanpix

Iraani võimud on vahistanud vähemalt kümme Iraani reformimeelsete rühmituste liidrit, kes toetasid üleeilsetel presidendivalimistel lüüa saanud Mir Hossein Mousavit, teatas ühe rühmituse liige täna.


Riiklik uudisteagentuur IRNA teatas, et kaks vahistatutest olid seotud eile Teherani tänavatel valimistulemuste avaldamise järel puhkenud massirahutuste organiseerimisega, vahendas AFP.


Reutersi teatel on arreteeritud aga üle saja Mousavi toetaja. Vahistatud on ka aastatel 1997-2005 võimul olnud presidendi Mohammed Khatami vend.

Khatami liitlase Mohammad Ali Abtahi sõnul pidas politsei inimesed kinni täna öösel nende kodudes. Arreteeritud kuuluvad reformimeelsesse erakonda Mosharekat. Paljud vahistatutest töötasid Khatami valitsuses kõrgetel kohtadel.

Tuhanded iraanlased avaldasid eile meelt konservatiivse riigipea Mahmoud Ahmadinejadi tagasivalimise vastu ning peavad tulemusi võltsituteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles