Türkmenistani liider avas oma isa monumendi

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov. Foto: SCANPIX

Türkmenistani president avas viiemeetrise büsti oma isast, pensionile läinud siseministeeriumi ametnikust, kes on endiselt elus, vahendas AFP.

President Gurbanguly Berdimuhammedov päris võimu kurikuulsalt Sapamurat Nijazovilt ehk Kõigi turkmeenide isalt – Türkmenbaşy’lt. Nijazov nimetas omal ümber aprillikuu, andes sellele oma ema nime. Praegune president paistab aga samal lainel jätkavat.

Riigimeedia poolt avaldatud kaadreis kummardab president aupaklikult oma isa büsti poole. «Presidendi isa oli kohusetundlik ja isetu inimene, kes pühendas end oma rahvale ja armsale isamaale,» kiitis reportaaž teda.

Büst asub armeekompleksis, mis on juba isa järgi nimetatud. Lisaks asub seal tema elule pühendatud muuseum, kus on üleval tema vorm, telefon ja kirjamasin. Põrandat katab vaip, millel on lause tema luuletusest – «külvame rohkem vilja».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles