ENPA kutsub Iraani võime üles vägivalda lõpetama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani korrakaitsjad rahutustest laastatud tänaval.
Iraani korrakaitsjad rahutustest laastatud tänaval. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) võttis täna vastu resolutsiooni, milles kutsub Iraani võime üles presidendivalimiste järel puhkenud vägivalda lõpetama.

Suure üksmeelega vastu võetud erakorraline raport olukorrast Iraanis märgib, et 12. juuni presidendivalimistele järgnenud meeleavaldused on suurim rahva väljaastumine alates 1979. aasta revolutsioonist, vahendas riigikogu pressiesindaja.

ENPA kutsub Iraani võime hoiduma vägivallast rahulike demonstrantide vastu ning vabastama enam kui 400 meeleavalduste käigus vangistatud inimest, 170 vangistatud poliitikut ja nende perekonnaliiget.

Samuti kutsutakse võime üles meediavabaduse avamisele, interneti- ja mobiiltelefoniühenduse võimaldamisele ning välisajakirjanike töövõimaluste tagamisele.

Assamblee avaldas valmisolekut koostööks Iraani parlamendi ja kõigi demokraatlike jõududega Iraanis.

Nädala lõpuni toimuval ENPA suvesessioonil esindavad Eestit Mailis Reps, Aleksei Lotman ja delegatsiooni juht Andres Herkel, kes oli ka üks Iraani resolutsiooni algatajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles