USA ja Venemaa on küberkuritegevusega võitluses eriarvamusel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

USA ja Venemaa on küberkuritegevusega võitlemisel eriarvamus, kuid juulis toimival presidentide tippkohtumisel tõuseb ilmselt see olulise teemana üles.

Selles, et virtuaalruumist on saanud sõjatander, on mõlemad riigid üksmeelel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Venemaa soovib ÜROs ulatusliku rahvusvahelise leppe vastuvõtmist.

USA aga leiab, et uut kõlava nimega konventsiooni ei ole vaja, vaid tarvis on kiiresti tõhustada erinevate riikide korrakaitsestruktuuride koostööd.

USA ametisikute sõnul on Ameerika ja Venemaa lähenemisel filosoofiline erinevus: Moskva poolt pakutav rahvusvaheline lepe annaks muuhulgas võimaluse ka internetis toimuvat tsenseerida.

Washington on otsustavalt selle vastu, leides, et see annaks totalitaarsetele valitsustele ettekäände tõkestada küberkaitse sildi all info vaba levikut.

Lisaks ei oleks rahvusvaheline lepe USA ametisikute arvates väga tõhus, sest sageli on raske välja selgitada, kust rünnakud täpselt alguse said.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles