Galerii: ulatuslikud tänavarahutused Hamburgis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrarikkujad kähmlesid Hamburgis politseiga.
Korrarikkujad kähmlesid Hamburgis politseiga. Foto: Reuters / Scanpix

Umbes tuhatkond meeleavaldajat kähmles eilsest tänase päeva varaste hommikutundideni Saksamaa põhjaosas asuvas Hamburis politseinikega.


Politsei esindaja teatel viskasid korrarikkujad politseinikke kivide ja pudelitega, mille tagajärjel sai viga 27 politseinikku. Vigastatud meeleavaldajate arv pole aga selge, vahendas Reuters.

Reutersi andmetel vahistasid linnas korda taganud 1800 korrakaitsjat 67, AFP teatel aga üle 80 vasakäärmuslikku anarhisti. Agressiivselt meelestatud rahvamasside laiali ajamiseks kasutasid politseinikud veekahureid ja kumminuiasid. Meeleavaldajad süütasid muu hulgas mitu politseiautot ja püstitasid tänavatele barrikaade.

«Me jätkame suurte jõududega võitlust nende ekstremistidega, kes kujutavad ohtu demokraatiale,» ütles Hamburgi liidumaa siseminister Christoph Ahlhaus.

Laupäeval tähistati Saksamaa suuruselt teises linnas Schanzenfesti-nimelist tänavalaata, milles osales hinnanguliselt 5000 inimest. Sama laat on varemgi viinud kokkupõrgeteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles