Ungari sotsid kutsusid parempoolseid ütlema lahti äärmuslastest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jobbiku poolehoidjad.
Jobbiku poolehoidjad. Foto: Reuters / Scanpix

Ungari valitsev sotsialistlik partei kutsus suurimat opositsioonierakonda parempoolset Fideszit ütlema selgelt lahti igasugustest sidemetest äärmusrahvuslastega, kirjutab Visegradi grupi

koduleht

.

Sellise avalduse tegid sotsialistid pärast Ungari Kaardiväe ehk paremäärmusliku Jobbiku partei sõjalise tiiva laupäevast meeleavaldust Budapestis. Sellega protestis kaardivägi Ungari konstitutsioonikohtu otsuse vastu nende organisatsioon kinni panna. Politsei arreteeris 216 demonstranti.

Fideszi esindaja aga vastas valitsusparteile märkusega, et sotsialistid pole just olukorras, kus nad võiksid anda õppetunde demokraatia, põhiseaduslikkuse ja moraali teemadel.

Praegusesse Ungari parlamenti Jobbik ei kuulu. Küll aga õnnestus sellel end nii mustlastele kui slovakkidele vastandaval erakonnal pääseda järgmisse europarlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles