Nigeeria sissid ründasid naftajuhet

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria sissid ründasid naftajuhet.
Nigeeria sissid ründasid naftajuhet. Foto: AFP / Scanpix

Nigeeria sissirühmituse teatel ründasid nad eile Nigeri jõe deltas asuvat ja Ühendriikide energiaettevõttele Chevron kuuluvat naftatoru ning võtsid pantvangi ühe keemiatankeri kuus meeskonnaliiget.


Nigeri Delta Vabastusliikumise (MEND) teatel lasid nad Okani torukollektori õhku pühapäeva öösel, kuid sõltumatu kinnitus sellele puudub. Varem olid mässulised rünnanud Hollandi suurkompaniile Royal Dutch Shell kuuluvat puurtorni, vahendas Reuters.

Ühtlasi teatas MEND keemiatankeri kaaperdamisest. Väidetavalt on kuuest meeskonnaliikmest kolm Venemaalt, kaks Filipiinidelt ja üks Indiast.

Kohalike naftaplatvormide, naftatankerite ning kalalaevade ründamine Nigeri jõe deltas asuvate naftaväljadele lähistel pole riigis midagi uut. Piirkonnas tegutsevad Somaalia piraatide eeskujul regulaarselt ka piraadid, kes kaaperdavad laevu ja nõuavad nende vabastamise eest lunaraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles