USAs süüdistatakse libeerlasi lapsevägistamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libeeria lapsed pealinnas Monrovias.
Libeeria lapsed pealinnas Monrovias. Foto: AFP / Scanpix

Ühendriikides Arizona osariigis Phoenixi linnas süüdistatakse nelja Libeeriast pärit poissi kaheksa-aastase tüdruku vägistamises, teatasid eile võimuesindajad.


Politseinikud kuulsid 16. juulil korterikompleksi hoovi õuel asuvast kuurist karjeid, leidsid sealt poolalasti tüdruku ja nägid sündmuskohalt minema jooksmas nelja poissi, kes hiljem kinni võeti.

Selgus, et libeerlased, kellest noorim oli üheksa- ja vanim 14-aastane, olid lapse nätsuga kuuri meelitanud ja teda seal siis üle 15 minuti järgemööda vägistanud. Vaid kõige vanemale kurjategijale saab esitada süüdistuse täiskasvanuna.

Politseinikke šokeeris aga kõige rohkem tüdruku vanemate reaktsioon, kes teatasid, et laps on neid häbistanud ja nad ei taha temaga enam mingit tegemist teha. Ka nemad olid libeeria päritolu sisserändajad.

Jälk ja jube

«Kogu see lugu on niivõrd jälk ja jube, et on raputanud rängalt siinset kogukonda. Tüdruku võtsid oma hoole alla lastekaitseametnikud. Aga vanemaid ei saa ametlikult süüdistada, sest nad ei hüljanud last ega sooritanud kuritegu. Nad lihtsalt ei toetanud oma last sellisel õudsel hetkel,» nentis Maricopa maakonnaprokurör Andrew Thomas.

«Meil on ennegi noori inimesi langenud seksuaalrünnaku ohvriks, kuid selle juhtumi teeb eriti jälestusväärseks ohvri iga, kahtlusaluste vanus ja vanemate reaktsioon,» rõhutas Hill veelkord.

Hilli sõnul on inimesed helistanud Californiast Maine'ini ja pakkunud lapse abistamiseks raha või soovinud teda adopteerida.

«Abi on pakkunud inimesed vähemalt üheksast eri osariigist,» tõdes Hill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles