Vene miilits vahistas skandaalse Limonovi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Limonov Vene eriüksuslaste küüsis.
Eduard Limonov Vene eriüksuslaste küüsis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa opositsioonilisi liikumisi ühendava koalitsiooni teatel vahistas miilits täna Vene natsionaalbolševiku partei (NBP) liidri ja rajaja Eduard Limonovi.


Suurest hulgast väikeparteidest koosneva Teise Venemaa esindaja Aleksandr Averini kinnitusel vahistati skandaalne kirjanik ja poliitik teel niinimetatud «mittenõustujate marsile», mille läbiviimise olid võimud keelanud, vahendas Interfax.

Averini sõnul arreteeriti 2012. aastal toimuvatel presidendivalimistel kandideerida lubanud Limonov koos kolme ihukaitsjaga Tverskoi bulvari lähistel, mis asub Triumfi väljaku lähistel, kus toimus opositsiooni meeleavaldus.

Olulisemad jõud mitmenäolises ja suurest hulgast väikeparteidest koosnevas ühenduses on endise maletšempioni Garri Kasparovi liberaalne Ühendatud Kodanikurinne ja Limonovi natsionaalbolševikud.

1943. aastal Tšernoretšjes sündinud kirjanik ja poliitik lahkus 1974. aastal NSV Liidust ja elas kuni 1992. aastani New Yorgis ning Pariisis. Möödunud presidendivalimiste eel keelustas Moskva kohus Limonovi juhitud opositsioonilise liikumise. Vahetult enne seda oli riigiduuma võtnud vastu otsuse, millega keelustati riigis äärmuslike poliitiliste liikumiste tegevus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles