Ahmadinejad: prantslased väärivad oma liidritest paremat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad Foto: AP / Scanpix

Iraani president Mahmoud Ahmadinejad ütles täna Prantsuse telekanalile France 2, et prantslased väärivad oma liidritest paremat.

Ahmadinejad vastas nõnda ajakirjanikule, kes palus tal kommenteerida Prantsuse riigipea Nicolas Sarkozy hiljutist sarnast väljaütlemist seoses vastuoluliste presidendivalimistega juunis.

«See härra Sarkozy sekkub meie riigi siseasjadesse. Ka minul on sarnased vaated (tema suhtes),» ütles Ahmadinejad.

«Iraanlased väärivad oma praegustest liidritest paremat,» ütles Sarkozy 31. augustil valimiste kohta, millele järgnenud ja vägivaldseks muutunud massimeeleavaldustes hukkus paarkümmend, sai vigastada sadu ja vahistati tuhandeid protestijaid.

Ahmadinejad lisas, et Iraan ei anna amnestiat Prantsuse õpetajale, keda süüdistatakse spionaažis. Tema sõnul tuleb armuandmine kõne alla juhul, kui Pariis näitab üles valmidust tegema sama iraanlastest vangide vastu Prantsusmaal.

Ülikoolis abiõpetajana töötav 24-aastane Clotilde Reiss vabastati augusti keskel Teherani vanglast kautsjoni vastu ja ta jääb kohtuotsuse väljakuulutamiseni Prantsusmaa Iraani saatkonda.

Juulist alates vahi all viibinud Reissi süüdistatakse osalemises Iraani valitsuse vastases Lääne vandenõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles