Berlusconi šovinistlik repliik ajas naised raevu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia naispoliitik Rosy Bindi.
Itaalia naispoliitik Rosy Bindi. Foto: Reuters / Scanpix

Ligi 100 000 itaallannat kirjutas alla pöördumisele, mis mõistab hukka skandaalse valitsusjuhi Silvio Berlusconi šovinistliku solvangu.


Berlusconi ütles tele-eetris 58-aastasele naispoliitikule Rosy Bindile, et ta «on pigem ilus kui tark», millele opositsioonipoliitik ei jätnud vastamata. «Ma pole naine teie käsutuses,» lausus Bindi, viidates sellega lõbutüdruku-skandaali sattunud Berlusconile, keda kahtlustatakse muu hulgas ka suhetes alla 18-aastaste modellidega, kirjutas BBC News.

Skandaalide keskmesse sattunud Itaalia värvika peaministri sõnul tegi ta lihtsalt nalja, kuid sellele vaatamata süüdistatakse teda šovinismis.

«Me protesteerime naiste kretiniseerimise vastu, » ütles üks 97 000 naisest, kes mõistis hukka peaministri käitumise ja andis oma allkirja pöördumisele. «Keegi võiks Berlusconile öelda, et ta pole George Clooney,» lisas senaator Patrizia Bugnano.

Kuigi paljud peavad Berlusconi repliiki solvanguks, leiavad teised, et tegemist on kunstliku probleemiga, millel puudub sisuline väärtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles