Berlusconi populaarsus tõusis pärast rünnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi lahkumas 2009. aastal Milanos asuvast San Raffaele haiglast.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi lahkumas 2009. aastal Milanos asuvast San Raffaele haiglast. Foto: SCANPIX

Itaalia peaministri Silvio Berlusconi toetus tõusis pärast nädalatagust rünnakut taas üle 50 protsendi, vahendas uudisteagentuur Reuters.


73-aastast Berlusconit ründas möödunud pühapäeval Milanos toimunud meeleavaldusel vihane meesterahvas. Rünnaku järel murtud nina ja hammastega haiglasse sattunud peaminister võitis küsitluste kohaselt seejärel südameid aga ka opositsiooni toetajate hulgas.

Ajalehes Corriere della Sera avaldatud küsitluse kohaselt tõstis rünnak tema üldise populaarsuse novembrikuiselt 48,6-lt protsendilt 55,9 protsendini.

Analüütik Renato Mannheimeri sõnul oli toetuse tõusu märgata kõige rohkem noorte ja tõsiusklike katoliiklaste hulgas. Parempoolse Berlusconi toetajate hulk kasvas aga ka vasaktsentristide valijate seas, kellest 17 protsenti andis peaministrile positiivse hinnangu.

Berlusconi ründamine šokeeris itaallasi ja tuletas meelde 1970ndate ja 1980ndate aastate poliitilist vägivalda. Ka paljud opositsioonipoliitikud mõistsid vägivalla hukka ja kutsusid üles dialoogile.

Ründajal, 42-aastasel Massimo Tartaglial oli varem olnud vaimse tervisega probleeme ja ta polnud seotud ühegi poliitilise liikumisega.

Sel aastal korruptsiooni- maffia- ja seksiskandaalidesse mattunud Berlusconil on Itaalias aga ka tõsiseid vaenlasi. Mannheimeri sõnul näitasid viimased uuringud, et 20-25 protsenti itaallastest peab Tartaglia tegu igati õigeks ja usub, et Berlusconi on riigile ohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles