Berlusconi teatas, et on ründajale andestanud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglast naasev Silvio Berlusconi.
Haiglast naasev Silvio Berlusconi. Foto: AP / Scanpix

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi teatas, et ta pole vimmapidaja ning on andnud andeks Massimo Tartagliale, kes teda 13. detsembril ründas, vahendas uudistevõrk AFP.

73-aastane Berlusconi rääkis parteikaaslastele, et andestas psühhiaatriliste probleemide all kannatanud Tartagliale inimlikel põhjustel. Samas aga leidis peaminister, et ründaja peab siiski edasi vahi alla jääma.

«Kuigi ma ei suuda vimma pidada, ei tohi seda tegu alahinnata,» ütles rünnaku tõttu neljaks päevaks haiglasse sattunud Berlusconi. «Ma loodan, et nad ei lase teda liiga ruttu vabaks.» Ta avaldas ka lootust, et Tartaglia jätkuv kinnipidamine heidutab ülejäänud võimalikke ründajaid.

Hoolimata Tartaglia advokaadi palvest viia tema 42-aastane kaitsealune üle psühhiaatriahaiglasse, peetakse meest siiani kinni vanglas. Teda võib oodata kuni viieaastane vanglakaristus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles