Obama on endiselt maailma populaarseim riigijuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ja Tiibeti usujuht dalai-laama on täna avaldatud arvamusküsitluse kohaselt maailma kaks kõige populaarsemat tipp-poliitikut.


Telekanali France24 ja Radio France-Internationale'i tellitud küsitluse tulemustest selgub, et Obamat pidas hinnatuimaks 77 protsenti ning dalai-laamat 75 protsenti vastanutest, vahendas AFP.

Küsitlus viidi läbi Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias, Hispaanias ja USAs 31. märtsist 12. aprillini. Vastas 6135 inimest vanuses 16-64 aastat.

Populaarsuselt kolmas tipp-poliitik on USA välisminister Hillary Clinton, kes kogus 62 protsenti häältest. Clintonile järgnesid Saksa kantsler Angela Merkel, Prantsuse president Nicolas Sarkozy ja ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.

Edetabeli tagumisse otsa «õnnestus» pääseda Iraani president Mahmoud Ahmadinejadil, Liibüa diktaator Muammar al-Gaddafil ja Hiina president Hu Jintaol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles