Jerevan võttis Putini vastu meeleavaldustega

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini-vastane meeleavaldus Jerevanis.
Putini-vastane meeleavaldus Jerevanis. Foto: SCANPIX

Armeenlased võtsid Jerevani saabunud Vene presidendi Vladimir Putini vastu meeleavaldustega, ka väljendasid nad pahameelt Armeenia astumise tõttu Tolliliitu.

Tänavatele oli tulnud meelt avaldama umbes tuhat inimest, vahendas AFP. Nad püüdsid astuda piki keskseid tänavaid presidendipalee suunas, kuid politseinike korraldatud tõkete tõttu muutus teekond mitu korda.

Aktsiooni korraldajaks oli initsiatiivgrupp Väärikas Armeenia, kuhu kuuluvad opositsiooniliste erakondade ja ühiskondlike organisatsioonide esindajaid.

Rahva hulgas kostis hõikeid: «Putin, mine koju!», «Vaba ja sõltumatu Armeenia!», «Meie oleme peremehed oma maal!». Näha oli plakatit «STOP-Russia», lehvisid nii Armeenia kui Ukraina riigilipud.

Üks aktsioonist osa võtnud meestest luges ette valitsusele adresseeritud kirja, kus seisis, et pärast Venemaa, Valgevene ja Kasahstani moodustatud Tolliliiduga ühinemist kaotab Armeenia võimaluse arenguks ja demokraatiaks.

Meeleavalduse ajal leidis aset mitu kokkupõrget politseinikega. Mõned aktsioonis osalenud mehed püüdsid pärast gruppidesse jagunemist liikuda president Serž Sargsjani residentsi juurde, kuid nad kõik võeti kinni.

Kohaliku meedia teatel viidi politseijaoskondadesse ligi sada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles