Venemaa: Lääs on Ukraina küsimuses reaalsustaju kaotanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles täna, et lääneriigid paistavad Ukrainas toimuvate protestide puhul olevat kaotanud reaalsustaju. Lisaks nimetas Lavrov meeleavaldusi provokaatorite kätetööks.

Lavrov sõnas, et kui Ukraina otsustas möödunud kuul Euroopa Liiduga assotsiatsioonileppe sõlmimisest loobuda, järgnes sellele meeletu reaktsioon, mis oli täiesti normaalse otsuse puhul ebaproportsionaalne vastus.

«Mida president Viktor Janukovõtši valitsus siis tegi? Kas nad lõpetasid tuumarelva tõkestamise lepingu? Kas nad teatasid, et loovad tuumapommi? Või hoopis hukkasid kellegi?»küsis Lavrov telekanalile Rossija-24 antud intervjuus.

«Praegused tänavaprotestid on sellise ulatusega ja sedavõrd karmide loosungitega, nagu oleks riik Ukraina rahva soovide vastaseks kuulutanud mõnele rahumeelsele riigile sõja,»teatas Lavrov.

«See ei mahu normaalse inimmõistuse raamesse. Mul pole mingit kahtlust, et selle taga on provokaatorid. Fakt, et meie Lääne partnerid paistavad olevat kaotanud reaalsustaju teeb mind väga kurvaks,»lisas Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles