Berlusconi kaotas kohtus ja jääb eurovalimistelt kõrvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia ülemkohus jättis jõusse mullu Itaalia endisele peaministrile Silvio Berlusconile maksupettuse eest mõistetud kaheaastase riigiametis töötamise keelu.

2011. aastal peaministri kohalt tagasi astuma sunnitud ja sellega kaasnenud immuniteedi kaotanud 77-aastase Berlusconi jaoks tähendab see, et ta ei saa kandideerida maikuistel europarlamendi valimistel.

Protsess puudutas petuskeemi, millega suurendati kunstlikult filmilevitamisõiguste maksumust, et need siis müüa varifirmadele, mis omakorda müüsid need tagasi Berlusconi kontsernile Mediaset. Süüdistuse järgi oli just Berlusconi see, kes petuskeemi juhtis.

Juba mullu oli ülemkohus jätnud jõusse talle sama kohtuasja raames mõistetud nelja-aastase vangistuse. Amnestiaseaduse alusel vähendati Berlusconi vanglakaristust aga aastale.

Oma süüd eitanud ning poliitilisi vastaseid nõiajahis süüdistanud kolmekordne ekspeaminister vanglasse siiski ei lähe, kuna amnestiaseaduse järgi muudetakse vangistus Berlusconi kõrge vanuse tõttu kas aastaseks koduarestiks või ühiskasulikuks tööks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles