Porošenko soovib Ida-Ukrainaga läbi rääkida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina järgmine president Petro Porošenko.
Ukraina järgmine president Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko kavatseb pärast ametissevannutamist välja tulla rahualgatustega ja alustada riigi idaosaga dialoogi.

Porošenko pressiteenistuse teatel rääkis ta teisipäeval Varssavis Poola presidendile Bronisław Komorowskile oma esmastest plaanidest riigi idaosa tabanud kriisi lahendamiseks.

Porošenko avaldas veendumust, et dialoogi sisseseadmiseks tuleb «võimalikult kiiresti korraldada uued ülemraada ja kohalikud valimised.» See aitaks tema hinnangul demokraatlikul teel määrata kõigi regioonide poolt uued esindajad ja lahendada kõiki küsimusi rahumeelsel teel.

Komorowski avaldas tugevat toetust Ukraina püüdlustele säilitada territoriaalset terviklikkust, rahu ja suveräänsust. Samuti ütles ta, et Ukraina on praegu Poola ühiskonna tähelepanu keskmes.

Varem on Porošenko lubanud jätkata terroritõrje operatsiooniga Venemaa toetatud relvastatud separatistide majasurumiseks Ida-Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles