Saksa julgeolekujõud sulgesid terrorismiohu tõttu mošee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei kurikuulsasse mošeesse sisenemas
Saksa politsei kurikuulsasse mošeesse sisenemas Foto: SCANPIX

Saksa ametivõimud sulgesid täna Hamburgis asuva kurikuulsa mošee, mis oli väidetavalt pärast 2001. aasta 11. septembril toimunud terrorirünnakut mitmete enesetaputerroristide kohtumispaigaks. Nüüd toimus seal taas järjekordne islamiäärmuslaste kokkusaamine.

Hamburgi ametivõimud sulgesid täna varahommikul St.Georgi linnaosas mošee ning keelasid sealse kultuuriühingu tegevuse. Põhjuseks toodi ohutus ning pühakojas tegutsevale usuühingule heideti ette džihaadi võitlejate värbamist, vahendab Spiegel-Online.

«Me sulgesime mošee, kuna see oli kohtumispaigaks islamiradikaalidele, kes soovisid osaleda pühas sõjas,» ütles Hamburgi siseministeeriumi pressiesindaja Frank Reschreiter.

20 politseinikku ning mõned tsiviiluurijad marssisid täna varahommikul mošeesse ning otsisid pühakoja läbi. Samuti konfiskeerisid nad mitmed arvutid ning muud esemed.

Hamburgis asuv mošee sai pärast 11. septembri rünnakut maailmakuulsaks, kuna seal olid kohtunud mitmed enesetaputerroristid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles