Hondurases tapeti juba kaheksas ajakirjanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe eelmise tapetud ajakirjaniku matused San Pedro Sulas
Ühe eelmise tapetud ajakirjaniku matused San Pedro Sulas Foto: SCANPIX

Teisipäeval leiti Kesk-Ameerika riigist Hondurasest tapetud reporter. Tegemist on juba kaheksanda ajakirjaniku tapmisega sel aastal.

Tundmatu kurjategija tulistas San Pedro Sula linnas surnuks reporteri Israel Zelaya Diaze, kes töötas raadiojaamas. Viimati nähti teda teisipäeva hommikul, vahendab CNN.

«See on mulle väga valus. Ma olen abitu ja üksinda. Kõik siin riigis toimuv on kohutav ja ametivõimud peavad mu isa surma uurima, see ei tohi nii jääda,» ütles Diaze tütar Angie Gabriela Zelaya.

Zelaya töötas ajakirjanikuna üle 20 aasta.

Rahvusvahelise pressivabaduse organisatsiooni juhataja Anthony Mills peab juhtunut väga probleemseks.

«Kuna Zelaya rünnaku motiiv on veel selguseta, soovime taas rõhutada, et Hondurasest on saanud ajakirjanike jaoks üks ohtlikemaid paiku kogu maailmas,» ütles Zelaya.

Ajakirjanikke kaitsva komitee sõnul ei uurita Hondurases ajakirjanike tapmisi piisavalt. Tänavu on riigis surnuks tulistatud kaheksa ajakirjanikku, kellest kolm tapeti kindlalt oma ameti tõttu.

Zelaya kolleegi Carlos Rodrigueze sõnul ei ole kindel, kas mees tapeti oma töö tõttu. «Israel ei öelnud mulle kunagi, et teda oleks ähvardatud,» ütles Rodriguez.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles