Bratislava tulistamise ohvrite arv võib tõusta

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud piirkonnas, kus täna hommikul kella 10 paiku leidis aset seitse inimelu nõudnud tulistamine.
Politseinikud piirkonnas, kus täna hommikul kella 10 paiku leidis aset seitse inimelu nõudnud tulistamine. Foto: SCANPIX

Tänahommikuses Bratislava tulistamises surma saanute arv võib tõusta, sest 14 sündmuspaigalt haiglasse toimetatud inimesest kolme seisund on tõsine, tunnistas Slovakkia päästeteenistuste pressiesindaja Dominika Sulkova uudistevõrgule AFP.


Üldse oli vigastatuid üle 20, aga kergemini kannatada saanuid aitasid meedikud kohapeal. Noorim kannatanu, kes hospitaliseeriti, on kolm aastat vana. Uudistes räägitakse ka viieaastasest vigastatust, kelle isa sai samas tulistamises surma.

Praeguse seisuga seitse elu nõudnud tulistamine toimus rahvarohkel tänaval, kaubanduskeskuse ja lasteaia naabruses.

Slovakkia politsei teatas oma pressikonverentsil, et tulistajaks oli umbes 50-aastane mees, kes lasi ka iseend maha. Varem pakkusid erinevad uudistekanalid, et veretöö võis toime panna 15-aastane narkomaan või siis koguni kaks inimest.

Sündmuspaiga lähedal lasteaias õpetajana töötava Marta Vozbranukova sõnul nägi ta vanemat meest relv käes ühe kokkupandava elamu poole liikumas. «Mõne aja pärast jooksis välja vigastada saanud mustlasmees, kelle pere elab selles majas, kukkus maha ning relvaga mees tulistas teda kaks või kolm korda,» jutustas Vozbranukova.

«Siis hakkas relvastatud mees tulistama tänaval,» jätkas Vozbranukova, kelle sõnul veretöö ajal lapsi lasteaias polnud.

Politsei kirjelduste kohaselt tappis tulistaja selles majas oma ohvritest viis, ühe nende sugulase aga maja ees. Kui ta majast väljus, saabusid esimesed korrakaitsjad. Mees jooksis mõned meetrid huupi tulistades ja lasi seejärel ka end maha.

Kohalike võimude teatel hoiatasid nad naabruskonna inimesi läbi valjuhääldite majast välja ja akende lähedusse minemise eest, niipea, kui politsei neile tulistamisest teatas. «Meil oli kinnitatud info politseilt, mistap me hoiatasime inimesi,» rääkis Devinska Nova Vesi piirkonna meer Vladimir Mraz.

Politsei sulges piirkonna ja mitmed sealt läbi kulgevad bussiliinid pidid sõitma teisel trajektooril. Korrakaitsjate teatel juhtunu uurimine alles käib. TA3 teatel kontrollitakse jätkuvalt autosid, mis sellest piirkonnast välja sõidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles