Burundi riigipööre ebaõnnestus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Kesk-Aafrikas asuva Burundi riigipöörajad otsustasid alla anda, ütles putšistide juht kindral Godefroid Niyombare reedel AFP-le.

«Oleme otsustanud alla anda,» sõnas Niyombare.

President Pierre Nkurunzizale lojaalsed väed lähenevad Niyombare positsioonile. «Loodan, et nad ei tapa meid,» lausus kindral.

Riigipeale truud sõjaväelased vahistasid kolm putšiliidrit, ütles AFP ajakirjanik.

Endine luureülem Niyombare teatas kolmapäeval riigipöördest ajal, mil Nkurunziza pidas Tansaanias piirkonna liidritega kõnelusi Burundi kriisi lahendamiseks. Niyombare sõnul oli riigipöörajate eesmärgiks takistada riigipeal kolmandaks ametiajaks presidendiks kandideerimast.

Burundis puhkesid 26. aprillil rahutused pärast valitseva erakonna Demokraatia Kaitse Rahvusnõukogu - Demokraatia Kaitse Jõud (CNDD-FDD) otsust esitada endine hutude liider Nkurunziza oma kandidaadiks 26. juunil toimuvatel valimistel.

Nkurunziza on olnud võimul kaks ametiaega alates 2005. aastast ning opositsiooni ja inimõiguslaste hinnangul on tema katse võimule jääda vastuolus põhiseadusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles