Reisijate nappus sunnib lende Venemaale vähendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Domodedovo lennujaam.
Moskva Domodedovo lennujaam. Foto: Evgeny Biyatov/RIA Novosti/Scanpix

Seoses rubla odavnemise ja Venemaa majanduskriisiga on lennureisijate arv tunduvalt vähenenud ja see on sundinud välismaa lennufirmasid Venemaa lende kas kärpima või lõpetama, kirjutab Moscow Times.

Eelmisel nädalal teatas Soome Finnair, et peatab veebruaris lennud Helsingist Nižni Novgorodi. Varem lõpetas Finnair lennud Samarasse ja Kaasanisse.

Hongkongi Cathay Pacific, Tai Thai Airways International ja Austria Niki on juba täielikult lõpetanud lendamise Venemaale.

Easyjet, Air France, Air Berlin ja Emirates on vähendanud Venemaa lende ja kasutavad neil liinidel väiksemaid lennukeid.

Kuna Vene rubla on tublisti odavnenud, siis selle tõttu on Vene kodanikel lennupiletite ostmine valuutas märksa kallimaks muutunud.

Esimesel poolaastal vähenes välislennufirmade klientide arv Venemaa eelmise aasta 5,7 miljonilt tänavu 4,6 miljonile. Vene lennufirmade reisijate arv vähenes sama ajaga 15,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles