Venemaal tunnistati kolm raamatut ekstremistlikeks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Corbis/Scanpix

Venemaa Stavropoli kohus tunnistas ekstremistlikuks end üliinimeseks pidava mehe kolm teost, kus kutsutakse üles lumpenit hävitama.


Ekstremistlikuks tunnistati meditsiiniteaduste doktori Mihhail Šerstnevi raamatud «Kes meid juhib: juhtimispsühholoogia», «Inimeste mõjutamine psühholoogia abil» ja «Inimeste mõjutamise salajased mehhanismid», teatab Interfax.


«Vastavalt kohtuotsusele on nende raamatute levitamine, tootmine ja hoidmine Vene Föderatsiooni territooriumil keelatud,» teatas Stavropoli krai prokuratuuri esindaja ja lisas, et kuna otsust edasi ei kaevatud, siis on see jõustunud.


Kohtusse esitas raamatute keelustamise ettepaneku krai prokurör. Raamatud konfiskeeriti ühe kriminaalasja uurimise käigus toimunud läbiotsimise ajal.

Kohtuasja käigus tehtud keelelise analüüsi kohaselt sisaldavad raamatud üleskutseid ekstremistlikule tegevusele.

End üliinimeseks pidav Šerstnev jagab inimesed kolme klassi: juhtiv klass ehk eliit, alluvate klass ehk rahvas ning lumpen, teatab RIA Novosti.


Eliiti nimetab ta õilsaks, rahvas koosneb alluvatest, nn veohobustest, kes maksavad makse. Lumpen on aga väga egositlikud, laisad, näppavad ja mittejuhitavad inimesed.
Šerstnevi sõnul tuleb lumpenit hävitada kõigi võimalik vahenditega: mürgi, giljotiini ja kuulipildujaga.

Oma teadustöödes on mees teinud mitmeid antisemiitlike üleskutseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles