Kreml kutsub Türgi liitlasi Ankara prognoositavust tagama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kremlile
Vaade Kremlile Foto: SCANPIX

Kreml kutsub Türgile mõju omavaid riike, sealhulgas USA-d üles rakendama meetmeid, et tagada Ankara tegevuse prognoositavus, ütles laupäeval Vene presidendi Vladimir Putini pressiesindaja.

«Praegu on kahtlemata tähtis, et kõik, kellel see on võimalik, kasutaksid oma mõju, et tagada mingisugunegi Türgi tegevuse prognoositavus. Ei tohi alla tulistada Vene lennukeid. Ei tohi Venemaale kallale kippuda,» lausus pressiesindaja Dmitri Peskov teleusutluses.

Ta kinnitas, et infoliin USA ja Vene sõjaväelaste vahel töötab. Lisaks, ütles ta, oli tõsiseks jutuajamiseks ajaliselt piisav G20 tippkohtumise veerel Antalyas aset leidnud kontakt Putini ja Ühendriikide presidendi Barack Obama vahel.

Märkusele, et jutuajamine leidis aset enne lennukiintsidenti, vastas Peskov: «See oli enne seda olukorda, kuid sellest hoolimata on see väga tähtis sellest vaatenurgast, kuidas Putin ja Obama mõistavad taktikat Süürias lähiperspektiivis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles