Medvedevi administratsiooni aseülem ennustab opositsiooni tugevnemist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtse Venemaa valimislubadus ehk töötasu tõus 25 000 rublani (9250 krooni) Samaaras aastal 2007.
Ühtse Venemaa valimislubadus ehk töötasu tõus 25 000 rublani (9250 krooni) Samaaras aastal 2007. Foto: SCANPIX

Erakond Ühtne Venemaa ei saa riigiduumas pärast 2011. aasta valimisi konstitutsioonilist enamust, ennustab presidendi administratsiooni ülema asetäitja Vladislav Surkov.
 

Surkov rääkis Ameerika Ühendriikide tudengitele, et praegu on võimuparteil anomaalselt kõrge reiting, vahendas GZT.RU.

Ta prognoosis, et järgmistel aastatel partei mõju nõrgeneb. Opositsioon aga seevastu tugevdab oma positsiooni ja pole võimatu, et pääseb võimule.

Kõrge ametniku ennustuse järgi võib parlamenti kuuluvate erakondade arv kerkida nelja või viieni. Seda, mis aastal see võiks sündida, ta ei täpsustanud.

Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimiskeskuse (VTsIOM) viimase küsitluse järgi saab Ühtne Venemaa 2011. aasta riigiduuma valimistel absoluutse enamuse. Parlamenti võib ennustuse järgi jääda kolm parteid: Ühtne Venemaa, Õiglane Venemaa ja Venemaa Kommunistlik Partei.

Praeguse seisuga kuulub Ühtse Venemaa saadikutele riigiduuma 450 mandaadist 315. Nad saavad võtta seadusprojekte vastu ilma teiste parteide nõusolekuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles