Lõuna-Korea ja USA korraldavad sõjaväeõppuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukikandja USS George Washington (esireas vasakult teine) USA ja Lõuna-Korea ühistel õppustel Jaapani merel tänavu juulis.
Lennukikandja USS George Washington (esireas vasakult teine) USA ja Lõuna-Korea ühistel õppustel Jaapani merel tänavu juulis. Foto: SCANPIX

Eile Põhja-Korea suurtükirünnaku alla sattunud Lõuna-Korea viib koos Ühendriikidega alates pühapäevast Kollasel merel läbi mereväeõppuse, milles lööb kaasa ka USA lennukikandja USS George Washington.

Neli päeva, 28. novembrist 1. detsembrini kestev õppus oli USA vägede sõnul planeeritud juba kaua enne Põhja-Korea eilset rünnakut Yeonpyeongi saarele, milles hukkus kaks Lõuna-Korea merejalaväelast ja kaks tsiviilisikut.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi sõnul on manöövrite eesmärk suurendada heidutust Põhja-Korea suhtes, vahendas AFP.

Lõuna-Korea ja USA korraldasid rea sõjalisi manöövreid ka kevadel ja suvel, pärast seda kui nad süüdistasid Pyongyangi Lõuna-Korea sõjalaeva Cheonan uputamises. Torpeedorünnakus sai surma 46 Lõuna-Korea mereväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles