Ungari opositsioon kutsus põgenikereferendumit boikoteerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme opositsioonipartei liidrid.
Kolme opositsioonipartei liidrid. Foto: AP/Scanpix

Kolm Ungari opositsiooniparteid kutsus täna boikoteerima valitsuse algatatud referendumit Euroopa Liidu põgenike ümberjaotamiskava üle.

Erakondade Moodne Ungari Liikumine, Ungari Dialoog ning Üheskoos avalduses teatati referendumi boikotikampaania algusest 15. septembril. Erakonnad loodavad, et suudavad rahvahääletuse osaluse hoida alla 50 protsendi, mida on tarvis referendumi toimunuks lugemiseks.

Valitsuse sõnul peetakse referendum 2. oktoobril. Peaminister Viktor Orbán on nimetanud põgenikke mürgiks ning valitsus lasi mullu ehitada riigi lõunapiirile okastraataia nende riiki sisenemise takistamiseks.

EL-i liikmesriigid jagavad eelmise aasta septembris langetatud otsuse järgi omavahel kvoodisüsteemi alusel 160 000 Kreekasse ja Itaaliasse saabunud põgenikku. Neli riiki, teiste seas Ungari, hääletas kvoodiprogrammi vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles