Hondurase võimud uurivad väidetavat presidendi tapmise plaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hondurase president Juan Orlando Hernandez.
Hondurase president Juan Orlando Hernandez. Foto: AP/Scanpix

Hondurase võimud uurivad ühe narkokartelli väidetavat plaani tappa president Juan Orlando Hernández ja riigis resideeruv USA suursaadik, teatas riigipea eile.

«On andmeid ühe Atlandi kuritegeliku rühmituse plaanidest korraldada rünnak suursaadik James Nealonile ja mulle,» ütles president kohalikule raadiojaamale HRN Hondurase kartellile viidates.

Hernández teatas väidetavast vandenõust pärast seda, kui armeekapten Santos Rodriguez Orellana oli üleeile süüdistanud USA narkootikumide vastu võitlevat agentuuri (DEA) tema survestamises. Orellana teatas, et agentuur soovis, et ta süüdistaks presidendi venda seotuses Ühendriikide saadiku tapmise plaaniga.

Kohalik raadiojaam Globo ütles, et DEA agendid kuulasid pühapäeval Orellana üle.

Ühendriigid on algatanud Orellana asjus uurimise korruptsioonisüüdistuse ja uimastijõukudega seotuse alusel.

Presidendi vend Juan Antonio Hernández eitas eile avalduses igasugust ebaseaduslikku tegevust.

Paremtsentristist president Hernández asus 2014. aastal võimule ning asus Hondurasest Ühendriikidesse kokaiini toimetavaid narkokartelle julmalt maha suruma. Tema tegevus on teinud murelikuks inimõigusorganisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles