Moskva väidab, et neil on tõendeid keemiarelva kasutamisest Aleppos (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo Minyani piirkond.
Aleppo Minyani piirkond. Foto: AFP/SCANPIX

Vene sõjavägi teatas täna, et neil on tõendeid mässuliste keemiarelvade kasutamisest Aleppos.

«Vene kaitseministeeriumi eksperdid on leidnud terroristidele kuuluvat plahvatamata suurtükimoona, mis sisaldab mürkaineid,» teatas sõjavägi avalduses. «Mobiilses laboris tehtud kiiranalüüsi järel oleme teinud kindlaks, et mässuliste laskemoonas sisalduvad mürkained on suure tõenäosusega kloorgaas ja valge fosfor.»

Nimetatud laskemoon leiti Aleppo edelaservas asuvast linnajaost, lisati avalduses. Vene uudisteagentuuri Interfax teatel vallutasid Süüria valitsusväed selle linnaosa ülestõusnutelt tagasi paari päeva eest.

Põhjalikuma analüüsi viib läbi Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) juures akrediteeritud Vene sõjaväelabor, teatas kaitseministeerium.

Süüria riigimeedia süüdistas oktoobris ülestõusnuid mürkgaase sisaldavate suurtükimürskude tulistamises valitsuse käes olevatesse Aleppo linnaosadesse.

OPCW eksperdid teatasid oktoobris, et Süüria valitsusväed on korraldanud aastatel 2014-2015 kolm keemiarünnakut, kasutades kloorgaasi. Venemaa nimetas ekspertide järeldusi väheveenvaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles