Läti proovib tõsta oma mainet Vene noorte seas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Riia.
Lumine Riia. Foto: SCANPIX

Läti Moskva saatkonnas esitleti kogumikku, milles suvel Lätit külastanud noored kirjeldavad oma muljed selle maa kohta; Vene riikliku meedia nägemusest erinevad need kirjutised märgatavalt.

Enne kui Jekaterina Petrenko hakkas Volgogradist Läti poole sõitma, proovisid sõbrad ja perekond talle mõistust pähe panna - kuhu ometi, välisriik ja vaenulik pealekauba, nii oli neiu Riiga jõudes kaunis jahmatanud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui kõndisin mööda Riia tänavaid ning küsisin täiesti puhtas vene keeles, siis ka mulle vastati vene keeles ja keegi mulle midagi halvasti öelda ei tahtnud, müüt selle kohta, et Lätis ei armastata venelasi ning vene keelt surutakse alla, murdus minu jaoks täielikult,» rääkis Petrenko.

Venemaal ei jää niisugused algatused nagu ka samasugune sõprusprogramm Poolaga mõistagi tähelepanuta. Rahvusvahelise dialoogi nime kandva avatud klubi direktor Grigorii Amnuel ütles, et paljud, kes käisid kooliga Poolas, said pärast kutse Venemaa eriorganitega vestlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles