Boko Harami aladel on 2000 inimest nälga surnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema alatoitunud lapsega Nigeeria kirdeosas.
Ema alatoitunud lapsega Nigeeria kirdeosas. Foto: STEFAN HEUNIS/AFP/SCANPIX

Üle 2000 Boko Harami poolt äralõigatud aladel elava inimese võib olla sel aastal nälga surnud, kirjutab Reuters.

Nigeeria kirdeosas asuvatel islamistliku terrorirühmituse Boko Haram aladel elavad inimesed on ära lõigatud igasugusest välisest abist. Väidetavalt on näljasurm tabanud terrorirühmituse endise kantsi Bama elanikke.

Kuigi toiduabi hoiab elus neid, kes on konflikti tõttu oma kodu kaotanud, on olukord hullem riigi kirdeosa piirkondades, mis on Boko Harami poolt välisabist ära lõigatud.

«Kõige mustema stsenaariumi kohaselt lõikab konflikt veelgi laiemaid alasid välismaailmast ära ning nendes piirkondades on nälja esinemise tõenäosus vägagi kõrge,» teatati Ühendriikide näljahoiatuskeskuse raportis.

Borno, Adamawa ja Yobe osariikides kannatab toidunappuse all 4,7 miljonit inimest. Neis piirkondades on näljaohus ka 400 000 last, kellest 75 000 võivad UNICEF-i andmetel järgnevate kuude jooksul surra.

Ligi neli viiendikku Borno osariiki ümberpaigutatud 1,4 miljonist nigeerlastest elavad kohalike kogukondade seas, kus toidu vähenedes hakkavad tekkima tõsised pinged.

Boko Harami võitlejad on seitse aastat väldanud ürituses luua islamikalifaati tapnud umbes 15 000 inimest ja sundinud 2,4 miljonit lahkuma Kameruni, Tšaadi, Nigerisse ja Nigeeria teistesse piirkondadesse.

Viimastel kuudel on Nigeeria sõjavägi sundinud islamistid küll taanduma oma baasidesse Sambisa metsades, kuid rühmitus jätkab rüüstamise ja enesetapurünnakute korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles