Minister: Leedu peaks kulutama riigikaitsele üle kahe protsendi SKPst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
50-eurosed kupüürid
50-eurosed kupüürid Foto: SCANPIX

Leedu peaks eraldama riigikaitsele rohkem kui kaks protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), ütles uus kaitseminister Raimundas Karoblis teisipäeval.

Minister rõhutas samas vajadust tagada praeguste ressursside efektiivne kasutamine.

«(Rahastamise) tase sõltub hetke ohutasemest, kuid ma arvan, et järgmine eesmärk peaks olema 2,2 protsenti või isegi 2,4 protsenti (SKPst),» ütles Karoblis.

«Kõigepealt aga viigem ellu seda, mis on kavandatud 2017. aasta jaoks. Tagagem selle, et meie kulutused on läbipaistvad ja tõhusad, ning seejärel räägime parteide ja valitsusega täiendavatest mahtudest, mida me tõepoolest vajame,» lisas minister.

Karoblis soovib tsentraliseerida avalike hangete protseduurid riigikaitsesüsteemis, et optimeerida oste ja tõhustada kontrolli.

Leedu kaitsekulutused järgmise aasta riigieelarves ulatuvad 723 miljoni euroni ehk 1,8 protsendini SKPst. Uus valitsus kavatseb tõsta kaitsekulutused kahe protsendini SKPst 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles