Filipiinidel toimusid Trumpi ja Duterte vastased meeleavaldused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad USA lippu põletamas.
Meeleavaldajad USA lippu põletamas. Foto: Bullit Marquez/AP/Scanpix

Filipiinide vasakpoolsed ja moslemiaktivistid avaldasid täna Manilas USA saatkonna ees meelt, nõudes president Rodrigo Duterte Ühendriikidest sõltumatu välispoliitika lubaduse täitmist ja USA uuest presidendist Donald Trumpist eemale hoidmist.

Kärarikkast meeleavaldusest saatkonnahoone ees võttis osa üle 200 inimese, nad panid põlema USA lipu ja nõudsid Ameerika sõdurite Filipiinidelt lahkumist.

Protestijate sõnul ärritab Trump neid rohkem kui lahkuv president Barack Obama, sest ta on teinud immigrantide ja moslemite kohta solvavaid märkusi.

«Obama esindas suhkruvaabaimperialismi, aga Trump on demonstreerinud otse-näkku sorti imperialismi,» ütles protestiaktsiooni juht, vasakpoolse rühmituse Bayan liige Renato Reyes ja rõhutas, et Duterte peaks iseseisva välispoliitika lubadusest kinni pidama.

Duterte siunas Obamat, kes kritiseeris tema ohvriterohket narkovastast võitlust, kuid õnnitles Trumpi valimisvõidu puhul ning on saatnud julgeolekunõuniku ja pressisekretäri Trumpi ametisseastumise tseremooniale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles