Holland tellis uuringu eurotsoonist lahkumise kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parempopulistliku Vabaduspartei liidri Geert Wildersi pildiga võltsrahatäht.
Parempopulistliku Vabaduspartei liidri Geert Wildersi pildiga võltsrahatäht. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix

Hollandi poliitikud on tellinud raporti, milles soovitakse näha, kas riik peaks ühisraha kasutamist jätkama, vahendab The Independent.

Uuringu koostamise tõstatas suurim opositsioonipartei Kristlikud Demokraadid ning see sai heakskiidu ka parlamendis. Uuringu läbiviimist jälgib Riigiamet.

Euroliidust lahkumist on propageerinud mitmed Euroopa populistlikud parteid, kes loodavad sel aastal peetavatel valimistel senisest suuremat toetust koguda. Hollandis toimuvad valimised 15. märtsil.

Uuringu eesmärk on teha selgeks, kas ja kuidas oleks Hollandil võimalik ühisvaluutast lahkuda, sõnas parlamendiliige Pieter Omtzigt Kristlikest Demokraatidest.

Uuringu tulemused avalikustatakse mõne kuu jooksul, mil parlamendivalimised on juba toimunud.

Kuigi enamik hollandlasi on euro säilitamise poolt, teeb euroskeptiline Geert Wildersi Vabaduspartei pingutusi liidust lahkumiseks. Küsitluste kohaselt ei saa nad ilmselt siiski tulevastel valimistel piisavalt hääli valitsuse moodustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles