Tuumajaama töötajad ei pääse radiatsiooni tõttu reaktori kontrollruumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdur jalanõud radioaktiivsest materjalist puhastamas.
Sõdur jalanõud radioaktiivsest materjalist puhastamas. Foto: SCANPIX

Fukushima Daiichi tuumajaama neljanda reaktori jahutussüsteem ei toimi korralikult.

Kyodo uudisteagentuuri ja Süddeutsche Zeitungi viimaste andmete kohaselt on neljandas reaktoris radiatsiooni tase tõusnud niivõrd kõrgele, et olukorda ohjeldama jäänud tuumajaama personal ei saa enam reaktori kontrollruumis viibida.

Ametlikud kanalid pole seda veel kinnitanud, TEPCO (Tokyo elektrienergia) peab parasjagu pressikonverentsi olukorrast ülevaate andmiseks.

Samal ajal teatas Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur (IAEA), et radiatsioonitase on hoopis langenud. Radiatsioonitase tõusis ohtlikult kõrgele pärast tulekahju neljandas reaktoris, kuid langes hiljem märgatavalt. Teisalt võrreldes eilse radiatsioonitasemega on kiirgustase Fukushima piirkonnas ka praegu mitu korda lubatust kõrgem ning ohtlik.

Süddeutsche Zeitungi teatel on radiatsioonitase ka Tokyos juba kümnekordistunud, kuid mingit hoiatust selle kohta pole antud ning tase polevat eluohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles